Sudokuplaats

Puzzles, informatie & meer!

Een Killer Sudoku oplossen

Er zijn moeilijkere Sudoku's uitgebracht voor de meer gevorderde puzzelaar. Deze gevorderde puzzelaar waagt zich nog wel eens aan een Killer Sudoku. Deze puzzel is moeilijker om op te lossen en zal daarom ook wat andere Sudoku tips nodig hebben. Daarbij komt dat een Killer Sudoku er heel anders uitziet dan een normale Sudoku. De vakken zijn anders en hebben ook nog eens een getal in de hoek staan. De normale regels gelden ook bij deze Sudoku.

Sudoku tips voor het oplossen van een Killer Sudoku

Een Killer Sudoku oplossen is vaak vele male lastiger dan het oplossen van een reguliere Sudoku. Je kunt wel kijken naar de vakken waar al een getal is ingevuld. Verder kijk je ook direct naar de getallen die rechtsboven bij de verschillende vakken staan. Zo zie je bijvoorbeeld direct dat bij een vak met een 3 rechtsboven je de getallen 1 en 2 moet invullen, aangezien de som van de ingevulde cijfers gelijk moet zijn aan het getal wat rechtsboven bij het vakje staat. Als deze dan zijn ingevuld maak je het voor jezelf al iets makkelijker. Je hebt namelijk al een aantal cijfers weggestreept waardoor je er minder overhoudt voor het volgende vakje in het blok.

Een andere tip om een Killer Sudoku op te lossen is dat je de getallen in de kolommen of de getallen in de rijen optelt. De cijfers mogen namelijk maar 1 keer voorkomen en daardoor moet de som altijd uitkomen op 45.

Tot slot is ook nog een handige tip bij het oplossen om te kijken naar de getallen die zeker niet passen. Je gaat dus op zoek naar hokjes waar een bepaald cijfer zeker niet kan voorkomen waardoor je de opties kleiner maakt voor het invullen van dat hokje. Door deze tips te volgen kun jij een moeilijke Sudoku oplossen en kun jij ook aan je vrienden laten zien hoe je een Killer Sudoku kunt oplossen!

Zie je niets?
Sta de Flash plugin toe om de sudoku game te spelen
Terug naar overzicht

Sudoku Games

Copyright © 2024 - Sudokuplaats | Privacy & Disclaimer | Sitemap