Sudokuplaats

Puzzles, informatie & meer!

Sudoku leren spelen

Speel jij graag denkspelletjes als kruiswoordpuzzels en woordzoekers? Wellicht vind je het maken van Sudoku dan ook wel leuk. Het is heel eenvoudig en de Sudoku uitleg! Je hebt er geen wiskunde voor nodig, alleen logica en inzicht. Sudoku betekent in het Japans letterlijk isoleer de getallen en daar gaat het dan ook om bij Sudoku. Wil jij Sudoku leren spelen? Volg dan hier beneden Sudoku uitleg.

Sudoku spelregels

Wil jij Sudoku leren spelen? Een Sudoku puzzel bestaat uit een vierkant die verdeeld is in 9 kleinere vierkantjes welke weer is onderverdeeld in 3x3 cellen. Zo ontstaat er een rooster van 9x9 rijen en kolommen.

Het doel bij Sudoku is om een getal van 1 tot en met 9 in alle vakjes te zetten. Deze moet zo ingevuld worden dat in elke horizontale- en verticalenlijn de nummers 1 tot en met 9 voorkomen, maar ze mogen er niet dubbel in staan. Ook moet elk vak van 3x3 cellen bestaan uit de getallen 1 tot en met 9 met zonder dubbel getal. In sommige vakjes zijn de nummers al voor je ingevuld.

Heb je een rij, kolom of vak waar een getal 2x in voorkomt, dan heb je het dus verkeerd gedaan. Kijk welk getal je mist en vul deze dan in. Zo komen ook alle rijen, kolommen en vakjes uit op 45 in totaal. In elke Sudoku is er maar één oplossing!

Hoe speel je Sudoku?

Kijk als eerste naar de cijfers die al staan aangegeven. Welk cijfer komt het meeste voor? Begin daar dan mee. Je weet dat in elke rij dat getal voor moet komen dus kijk in welke rij er nog geen staat en let er op dat je die niet op een plek zet waardoor in het zelfde vak of in de zelfde kolom een dubbel getal komt te staan. Heb je een vakje opgelost? Kijk dan of het je kan helpen met de verdere getallen. Ga zo verder tot je alles correct hebt ingevuld! Heeft deze Sudoku uitleg je geholpen? Sudoku leren spelen doe je door het gewoon te doen en je wordt vanzelf een pro!

Zie je niets?
Sta de Flash plugin toe om de sudoku game te spelen
Terug naar overzicht

Sudoku Games

Copyright © 2022 - Sudokuplaats | Privacy & Disclaimer | Sitemap