Sudokuplaats

Puzzles, informatie & meer!

Sudoku tips

Het oplossen van een Sudoku gaat op meerdere manieren. Maar hoe doe je dit als je niet precies weet welke tactiek je moet gebruiken? Op deze pagina lees je een aantal handige Sudoku tips en tricks voor het oplossen van een Sudoku.

Leer makkelijk het spel spelen

Bekijk altijd eerst de 3x3 blokken en daarna pas de rijen en de kolommen. Zo kun je eenvoudiger een leeg vak invullen. Daarbij komt ook dat je rekening moet houden dat de cijfers maar één keer in een blok en rij mogen voorkomen. Wat ook een handige Sudoku tip is als je twee verschillende cijfers kunt invullen in een vakje, is om deze in het klein er bij te schrijven. Daarnaast is het ook erg handig om de rijen, kolommen en blokken af te gaan met alle getallen. Zo kom je er misschien toch achter dat je ergens een getal in kunt vullen.

Sudoku tips voor de moeilijkere variant

Moeilijkere Sudoku's kunnen ook makkelijk opgelost worden. De bovenstaande methodes kunnen jou al helpen met het oplossen. Echter zijn de getallen die zo ingevuld kunnen worden erg beperkt, waardoor je meerdere cijfers in kunt vullen in een vakje. Je moet dan alle opties noteren en begin met de cijfers die je wel al in kunt vullen. Nadat je deze cijfers hebt ingevuld kun je beginnen met het wegstrepen van cijfers die niet passen. Hierdoor blijft er maar 1 cijfer als het goed is over.

Mocht jij nu echt niet aan je Sudoku uitkomen, dan kun je nog altijd een Sudoku oplosser raadplegen. Deze oplosser geeft niet alleen complete oplossingen maar je kan hier ook vragen om hints en tips voor jouw Sudoku. Hierdoor kun jij evengoed je Sudoku oplossen met een beetje hulp.

Zie je niets?
Sta de Flash plugin toe om de sudoku game te spelen
Terug naar overzicht

Sudoku Games

Copyright © 2024 - Sudokuplaats | Privacy & Disclaimer | Sitemap