Sudokuplaats

Puzzles, informatie & meer!

Sudoku uitleg: waar te beginnen en wat is mogelijk?

Wat is nu eigenlijk Sudoku? Sudoku is een populair puzzelspel die tot ons gekomen is vanuit Japan, al is daar enige discussie over en komt het spel volgens sommige mensen van oorsprong uit de Verenigde staten. Eén ding staat wel vast; Sudoku is een Japanse afkorting van 'Sūji wa dokushin ni kagiru'. Dit betekent dat je elk getal maar één keer mag laten voorkomen. Het doel van deze puzzel is dat elk getal maar één keer wordt gebruikt in elke rij.

Vroeger zag je de Sudoku puzzels veel in kranten en in tijdschriften, maar tegenwoordig wordt deze populaire cijferpuzzel ook veel online en in verschillende moeilijkheidsgraden gespeeld zodat Sudoku ook toegankelijk is voor kinderen en beginners. Echter zijn de populaire Sudoku boekjes nog steeds te koop in supermarkten en boekenwinkels. Met een goede Sudoku uitleg is zowel het online spelen als het spelen in boekjes voor iedereen te doen!

Een goede uitleg is het halve werk

Zie je voor het eerst een Sudoku dan word je wel eens afgeschrikt door de vele vakjes en getallen die erg bedreigend overkomen: waar kun je bijvoorbeeld het beste beginnen, want alles lijkt echter wel mogelijk. Maar met een goede uitleg over Sudoku heb je geen wiskundeknobbel nodig om een Sudoku op te lossen.

Houd je aan de Sudoku uitleg voor een snelle oplossing

Houd je voor het spelen van Sudoku aan de basis spelregels en pas de basistechnieken toe, zodat je gemakkelijk een Sudoku kunt oplossen. Met wat simpele logica elimineer je bepaalde cijfers zodat je iedere keer weer tot de juiste oplossing komt en je niet hoeft te raden naar het antwoord! Een verdere Sudoku uitleg vind je op de pagina Sudoku spelregels.

Ga terug

Sudoku Games

Copyright © 2023 - Sudokuplaats | Privacy & Disclaimer | Sitemap